Wat ooit begon met een klein privé autootje, een antwoordapparaat in de huiskamer, jonge eendjes op het aanrecht onder de warmtelamp, is uitgegroeid tot een volledig ingerichte dierenambulance met mobiele communicatie, een eigen locatie met met meldkamer en professionele opvanghokken.

In 1992 kregen we onze eerste “dierenhulp-auto”. Met deze stationcar kwamen we meer in de publiciteit, werden we duidelijk zichtbaar en kregen we het ook steeds drukker. Om de drukte op te vangen, plaatste we een oproep voor vrijwilligers in de krant. Aan deze oproep werd gelukkig goed gehoor gegeven. Zo begon de Stichting Dierenhulp groter te groeien.

In 1995 namen we de eerste dierenambulance in gebruik en eind 1996 volgde de tweede. Onze bekendheid werd groter en groter, met als gevolg dat we vaker werden opgeroepen.Op de honden, katten en reptielen na, vangen we alle geredde dieren zelf op. Om alle dieren onder te kunnen brengen, gingen we op zoek naar een eigen locatie. In 2001 stelde de gemeente Tiel ons en de Beoefenaars Archeologie Tiel en Omstreken (BATO), ironisch genoeg, het oude slachthuis voor een periode van 3 jaar ter beschikking.

Inmiddels zijn  we 18 jaar verder en is “ons huis” verkocht aan onze buurman van Autobedrijf de Lange. Wij huren op moment een klein gedeelte. In de loop van 2019 zijn wij van plan bij te gaan bouwen, maar daar hebben we uw financiële steun ook nodig. Daarom vraag ik u hierbij te helpen middels een donatie. U kunt een éénmalige gift overmaken of al voor € 10,- per jaar donateur worden. Ga naar de pagina steun ons voor meer informatie. Alvast bedankt!

Warme groeten,

Marja van Gessel
Directeur Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel