Wat ooit begon met een klein privé autootje, een antwoordapparaat in de huiskamer, jonge eendjes op het aanrecht onder de warmtelamp, is uitgegroeid tot een volledig ingerichte dierenambulance met mobiele communicatie, een eigen locatie met met meldkamer en professionele opvanghokken.

In 1992 kregen we onze eerste “dierenhulp-auto”. Met deze stationcar kwamen we meer in de publiciteit, werden we duidelijk zichtbaar en kregen we het ook steeds drukker. Om de drukte op te vangen, plaatste we een oproep voor vrijwilligers in de krant. Aan deze oproep werd gelukkig goed gehoor gegeven. Zo begon de Stichting Dierenhulp groter te groeien.

In 1995 namen we de eerste dierenambulance in gebruik en eind 1996 volgde de tweede. Onze bekendheid werd groter en groter, met als gevolg dat we vaker werden opgeroepen.Op de honden, katten en reptielen na, vangen we alle geredde dieren zelf op. Om alle dieren onder te kunnen brengen, gingen we op zoek naar een eigen locatie. In 2001 stelde de gemeente Tiel ons en de Beoefenaars Archeologie Tiel en Omstreken (BATO), ironisch genoeg, het oude slachthuis voor een periode van 3 jaar ter beschikking.

De periode van 3 jaar werden wat meer jaren. In 2016 is “ons huis” verkocht aan onze buurman van Autobedrijf de Lange. Wij huren op moment een klein gedeelte. In 2020 zijn wij we achter ons huidige kantoorpand gaan bouwen. Door tegenslagen in de Corona-jaren is de nieuwbouw pas eind 2022 opgeleverd.

Tevens hebben wij begin 2023 een nieuwe dierenambulance aangeschaft. U snapt dat de afgelopen jaren financieel best wat gekost hebben. Daarom vraag ik u hierbij te helpen middels een donatie. U kunt een éénmalige gift overmaken of al voor €10,- per jaar donateur worden. Ga naar de pagina Steun ons voor meer informatie. Alvast bedankt!

Warme groeten,

Marja van Gessel
Stichting Dierenhulp Dierenambulance TielStichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel


J.D. van Leeuwenstraat 15
4001 XE Tiel

info@dierenhulp.com
0344.627071

 NL70 SNSB 0923 7836 36