Welkom bij Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel

Wat ooit begon met een klein privé autootje, een antwoordapparaat in de huiskamer, jonge eendjes op het aanrecht onder de warmtelamp, is uitgegroeid tot volledig ingerichte dierenambulances met mobiele communicatie, een eigen locatie met meldkamer en professionele opvang.

In 1992 kregen wij onze eerste “dierenhulp-auto”. Met deze stationwagen kwamen we meer in de publiciteit, werden we duidelijk zichtbaar en kregen we het ook steeds drukker. Om de drukte op te vangen, plaatste we een oproep voor vrijwilligers in de krant. Aan deze oproep werd gelukkig goed gehoor gegeven. Zo begon de Stichting Dierenhulp groter te groeien.

In 1995 namen we de eerste dierenambulance in gebruik en eind 1996 volgde de tweede. Onze bekendheid werd groter en groter, met als gevolg dat we vaker werden opgeroepen. Op de honden, katten en reptielen na, vangen we alle geredde dieren zelf op. Om alle dieren onder te kunnen brengen gingen we op zoek naar een eigen locatie. On 2001 stelde de gemeente Tiel ons en de Beoefenaars Archeologie Tiel en Omstreken (BATO), ironisch genoeg, het oude slachthuis voor een periode van 3 jaar ter beschikking.

De periode van 3 jaar werden wat meer jaren. In 2016 is “ons huis” verkocht aan onze buurman van Autobedrijf de Lange. Wij huren op moment een klein gedeelte. In 2020 zijn wij achter ons huidige kantoorpand gaan bouwen. Door tegenslagen in de Corona-jaren is de nieuwbouw pas eind 2022 opgeleverd.

Ons werkgebied

  • Gemeente Buren
  • Gemeente Neder-Betuwe
  • Gemeente Tiel
  • Gemeente West Betuwe

Doelstellingen

  • Dieren in nood en/of zwerfdieren transporteren naar dierenart en/of dierenopvangcentrum;
  • Klinische ritten van dier samen met de eigenaar, wanneer die niet over eigen vervoer beschikt van en naar dierenarts, dierenasiel, dierencrematoria, if dierenbegraafplaats;
  • Transport van overleden dieren naar dierencrematoria, of dierenbegraafplaatsen;
  • Transport van aangemelde kadavers van zwerfdieren;
  • Opvang van knaagdieren, konijnen, volièrevogels, duiven, egels, vogels uit de natuur;
  • Zorgen voor dieren bij rampen en calamiteiten;
  • Het opheffen van onveilige situaties op autosnelwegen en provinciale wegen veroorzaakt door dieren;
  • Registratie van vermiste en gevonden dieren, inclusief identificatie, met het doel om dier en eigenaar weer samen te brengen;
  • Voorlichting op scholen en verenigingen;
  • Chippen van huisdieren.

Ons beleidsplan is op te vragen via het secretariaat.

  • secretariaat@dierenhulp.com

Ons management-team

Het management-team bestaat uit 3 bestuursleden, 1 directeur en 2 adviseurs

D. Molthoff

Bestuursvoorzitter

A. Kroon

Secretaris / Penningmeester

M. van Oosten

Bestuurslid

Verantwoordelijke medische taken

M. Molthoff

Directeur

M. van Gessel

Adviseur

N. Tiemens

Adviseur

Onze vrijwilligers

Vrijwilligerswerk bij Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel is niet in één zin te omschrijven. Wij bieden hulp aan veel verschillende dieren in de meest uiteenlopende situaties. Daarnaast werken wij samen met o.a. mensen die ons bellen, dierenartsen, opvangcentra en diverse overheidsorganisaties zoals politie, brandweer en Rijkswaterstaat. Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de hulpverlening aan dieren!

Ambulance medewerker

Centrale medewerker

Dierenverzorger
0

Klusser
0

Collectant
0

Wilt u ook vrijwilliger worden? Houdt u niet van stil zitten en wilt u in uw vrije uren iets betekenen voor dieren in nood? Word vrijwilliger bij Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel!

ANBI gegevens

Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel is door De Belastingdienst officieel aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor zijn donaties van particulieren en bedrijven fiscaal aftrekbaar.

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf die datum moet een ANBI een aantal gegevens publiceren op haar website.